Sisteme Panouri Fotovoltaice

Cu ce ne ajuta panourile fotovoltaice?

Nu există comentarii

Atunci când sunt utilizate în mod corespunzător, panourile solare nu numai că vă ajută să economisiți bani în fiecare lună, dar ajută și mediul înconjurător.

Motivul pentru care majoritatea românilor nu investesc în panouri solare este că nu știu cât de mare este diferența pe care o pot face și nu sunt suficient de documentaţi.

Scopul de bază pentru care lumea utilizează panourile fotovoltaice este economia financiară, noi ne dorim în esența să protejăm planeta. Mediul înconjurător trebuie salvat pentru ca noi să avem o viața mai bună. În acest sens, trebuie să consumăm mai puțină energie electrică și să o producem din surse regenerabile și sustenabile.

Probleme cu care se confruntă toți cei care vor să investească în panouri fotovoltaice:

  • Costul înalt al instalării panourilor fotovoltaice poate fi un obstacol pentru mulți investitori.
  • Accesul limitat la finanțare poate fi o problemă pentru unii investitori.
  • Incertitudinea legislativă și schimbările în politicile privind energia regenerabilă pot crea incertitudine pentru investitori.
  • Dependența de vreme și variațiile de producție de energie solară pot afecta rentabilitatea investiției.
  • Necesitatea întreținerii și înlocuirii componentelor panourilor fotovoltaice în timp poate genera costuri suplimentare.

Cel mai important aspect al folosirii panourilor fotovoltaice îl reprezintă, fără doar și poate, eliminarea poluării cauzate de arderea combustibililor fosili. Mai mult decât atât, pe termen lung, dacă produci mai multă energie solară decât consumi, poți vinde excesul de energie către rețeaua publică. Acest lucru poate fi făcut prin intermediul unui acord de vânzare-cumpărare cu compania locală de distribuție a energiei.

O investiție de circa 8.000 de euro într-un sistem de panouri fotovoltaice de 3 kW a ajuns să se amortizeze în circa 5 ani în majoritatea țărilor. Cum durata medie de funcționare a unui astfel de sistem la capacitatea nominală este în jur de 24-27 ani, rezultă economii de încă 5-10.000 de euro!

Un panou fotovoltaic nu ar trebui să fie o grijă pentru nimeni, o echipă profesionistă se poate ocupa de consultanţă, proiectare, instalare și montaj și mentenanţa.

PNRR: Ministerul Energiei anunță lansarea apelului de proiecte “noi capacități de producție energie din surse regenerabile”

Ministerul Energiei anunță lansarea apelului de proiecte pentru producție de energie din surse regenerabile (eolian și solar), cu un buget de 457.700.000 euro, cu finanțare din PNRR. Se pot depune aplicații în perioada 31 martie – 31 mai 2022, pe o platformă informatică al cărei link va fi postat pe site-ul ministerului Energiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest câmp este obligatoriu.

Acest câmp este obligatoriu.